Dokumentär om Nordenskiöldsloppet

Nordenskiöldsloppet är idag ett väletablerat extremlopp och känt över hela världen där man åker skidor. Alla som deltagit i loppet sedan 2026 då loppet startades med Red Bull som huvudsponsor, har berättat otroligt positivt om upplevelsen. Nordenskiöldsloppets grundare Wolfgang Mehl har dock tyvärr beslutat att lämna rollen som ansvarig huvudarrangör efter 6 år och flytta hem till Österrike.

Loppet ställs in under 2023 då “eldsjälen” och den ansvarige arrangören Wolfgang Mehl flyttar tillbaka till Österrike och en ny ledning för loppet inte ännu är klar. Arbetet med att forma en ny organisation som kan säkerställa loppets framtid och utveckling har påbörjats. Jokkmokks skidklubb kommer att ha en viktig roll i den nya organisation som ska komma på plats, men tiden inför att planera inför 2023 har bedömts vara för kort, varför man har beslutat att sätta loppet på paus i år.

Släktföreningen tackar Wolfgang för hans fantastiska engagemang och kunniga ledning. Genom hans försorg har Nordenskiöldsloppet utvecklats till internationell succé som står sig i konkurrensen med andra långdistanslopp i världen.